In cadrul programelor de servicii si ingrijire la domiciliul persoanelor varstnice, Departamentul de asistenta sociala din cadrul Asociatiei CARP ”OAMENIA” Bucuresti a desfasurat, in data de 21.06.2011, o iesire in aer liber dedicata varstnicilor greu deplasabili care au dorit sa se implice in activitati de socializare.

Locatia aleasa pentru acest eveniment deosebit, la care au participat 13 bunicute si o nepotica, a fost parcul Carol care le-a oferit un mediu propice unei plimbari placute savurate pe deplin de bunicutele care nu au mai avut posibilitatea unei iesiri in natura de o lunga perioada de timp.

Pentru unele dintre participante aceasta iesire in parc a fost prima din ultimi 5 ani, iar pentru altele dintre cele prezente aceasta ocazie nu le-a fost oferita niciodata, parcul Carol fiindu-le necunoscut.

Aceasta iesire in natura a fost un bun prilej ca bunicutele sa se cunoasca, sa socializeze si sa-si impartaseasca din experientele de viata. Pe de alta parte intalnirea cu un grup de copii de gradinita care deasemenea se bucurau de o iesire in aer liber, le-a oferit bunicutelor un prilej de socializare cu cei care se afla la inceputul vietii. In mod informal la un moment dat cele doua grupuri s-au unit formand un frumos model intergenerational.

Cu aceasta ocazie, copiii le-au daruit bunicutelor pentru o clipa o parte din veselia si inocenta lor si au primit in schimb grija, atentia si caldura sufleteasca a acestora.

In concluzie, putem spune ca cel mai important lucru dobandit – in pofida dificultatilor de deplasare si a problemelor de sanatate este acela ca bunicutele au plecat acasa cu sentimentul ca nu sunt uitate, ca spiritul de omenie exista inca.
Bucuria citita in ochii participantelor arata ca eforturile depuse in cadrul proiectelor sociale desfasurate de Asociatia CARP OMENIA nu sunt zadarnice si ele trebuie continuate si completate si diversificate, pentru ca doar asa se poate evita singuratatea si marginalizarea sociala a celor greu deplasabili si fara alt sprijin.

Asistent social Ramona Burcea