Pentru a beneficia de ajutoare, membrii trebuie sa aiba achitata, la zi, contributia. La aceasta data, contributia lunara este de 5,00 lei. Sumele necesare pentru acordarea ajutoarelor nerambursabile provin din fondurile proprii ale Casei (create din dobanzile la credite) si din sponsorizari primite de la diferite entitati bancare, comerciale, fundatii.

AJUTOR TRATAMENT BAI sau SPITALIZARE

Membrii asociatiei beneficiaza anual, la cerere, de compensarea partiala a cheltuielilor pentru efectuarea de tratamente medicale in statiuni in valoare de 40 de lei. Pentru spitalizare de minim 3 zile, membrii vor beneficia de o compensare in suma de 50 de lei. Prezentand carnetul de membru, fisa de tratament sau biletul de externare, semnat si parafat de medic, vi se va inmana formularul cerere de compensare partiala a cheltuilelilor si in aceeasi zi veti primi suma stabilita de Consiliul Director.

AJUTORUL DE DECES

Pensionarii isi pregatesc primele zile ale vietii de apoi, din timp. Nepotii isi vor lauda bunicii pentru ca au starns bani albi pentru zile negre. Cu cat vechimea bunicului ca membru al C.A.R.P. „OMENIA” este mai mare, cu atat amintirea acestuia va fi mai placuta. Pe langa suma acumulata sub forma de cotizatie, mostenitorii vor primi si 70% din valoarea contribuitei platite, sub forma de ajutor de deces. Pentru ridicarea sumelor cuvenite, beneficiarul declarat de catre titular, mostenitorii legali sau persoana care dovedeste cu acte ca a suportat cheltulielile de inmormantare, va prezenta carnetul de membru al defunctului, certificatul de deces, va completa un formular si pe baza actului propriu de identitate va primi suma cuvenita.

AJUTOR NERAMBURSABIL

Membrii de varsta a treia (femei – peste 60 ani, barbati – peste 65 ani), cu pensii foarte mici (sub 750,00 lei), stabiliti prin ancheta sociala individuala, primesc anual si ajutoare banesti nerambursabile, in cuantumul aprobat de Consiliul Director. La aceasta data valoarea ajutorului nerambursabil este de 50,00 lei.

PAINE
Membrilor asociatiei, de varsta a treia (femei – peste 60 ani, barbati – peste 65 ani), cu venituri sub 750,00 lei li se asigura gratuit, la cerere, de trei ori pe saptamana cate doua paini. Distributia painii se face in zilele de marti, miercuri si vineri, intre orele 07.00 – 07.30, la sediul central al asociatiei iar luni si joi la sucursalele teritoriale. Membrii nedeplasabili pot delega (pe baza formularului tipizat), membri de familie sau cunostinte pentru a le transporta painea acasa.