COMUNICAT

Președintele Federației Naționale “OMENIA” inginer Gheorghe Chioaru, însoțit de secretarul general ec. Giorgică Bădărău și contabil-șef ec. Alina Perjoiu, în data de 26 februarie 2016 a fost primit de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, profesor universitar dr. Ana Claudia Costea.

La întâlnire a participat și doamna Ileana Ciutan, președinta Casei Naționale de Pensii Publice.

Cu acest prilej, președintele Federației Naționale “OMENIA” a prezentat misiunea acesteia, rolul ei în viața pensionarilor, relația cu Consiliul Național al Persoanelor Vârstnice și în Cadrul Platformei europene a pensionarilor, proiectelor în curs de derulare cu MMFPSPV – în baza Legii nr. 34/1998, cu Fundația United Way precum și pe cele cu fonduri norvegiene și elvețiene.

De asemenea, a făcut propuneri pentru preluarea de către ONG-uri a unor servicii de la autoritățile publice locale, de exemplu gestionarea unor cămine de bătrâni, ori preluarea distribuirii biletelor de tratament.

Doamna ministru Ana Claudia Costea și-a arătat în mod deschis preocuparea pentru îmbunătățirea serviciior sociale acordate vârstnicilor, satisfacerii nevoilor celor aflați în risc social, căutării în comun a unor soluții prin folosirea cadrului legal existent, ori prin modificarea acestuia.

Atât doamna ministru Ana Claudia Costea cât și doamna Ileana Ciutan, președinta Casei Naționale de Pensii Publice au manifestat pe timpul discuțiilor un interes deosebit pentru modul în care cadrul legislativ în schimbare afectează creditarea persoanelor vârstnice, care nu sunt bancabile și riscul acestora de a nu mai putea face împrumuturi nici la casele de ajutor reciproc ale pensonarilor.

Dialogul mai constructiv ca niciodată până acum, la MMFPSPV precum și atitudinea foarte deschisă, prietenoasă ne-a redat speranța că vârstnicii aici sunt iubiți.

În finalul discuțiilor președintele Federației Naționale “OMENIA” le-a adresat doamnelor ministru Ana Claudia Costea și președinte Ileana Citan invitația de a vizita Asociația C.A.R.P. “OMENIA” București.