Tragicul accident provocat de incendiul de la clubul „Colectiv” din Capitală a îndoliat o ţară întreagă. În aceste zile dramatice pentru toţi românii, Federaţia Naţională „OMENIA” a Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor din România îşi exprimă sincerele regrete şi compasine pentru cei dispăruţi dintre noi şi pentru familiile care îşi conduc în aceste zile copiii pe drumul fără întoarcere.
Avem cu toţii copii şi nepoţi, dar putem doar să ne imaginăm durerea sfâşietoare a părinţilor pentru care cuvintele mamă şi tată sunt deja amintire. Putem, oare, să îndreptăm degetul spre cineva și să spunem: acesta este vinovatul! Nu, nu putem, timpul va judeca şi va așeza lucrurile. În momentele în care scriem aceste rânduri, la caţiva paşi de sediul nostru, pe strada Amurgului, un fluture mare şi negru s-a asezat pe o poartă, iar clopotele bat de înmormântare.
Un erou „colectiv”, Claudiu Petre, decorat post mortem de preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, cu Ordinul Naţional „Pentru Merit” în grad de Cavaler, îşi ia la revedere de la mama sa, în aplauzele mulţimii, stinse într-un ocean de lacrimi. Ireparabilă şi tragică stare de fapt. Afecţiunea şi toate gândurile noastre se îndreaptă către familiile cu inima sfărâmată de durere, iar rugăciunile noastre către cei care se luptă să trăiască!
Dumnezeu Să-i ierte pe cei porniţi spre El, iar celor suferinzi Să le dea toată sănătatea din lume!