Campania de strangere de fonduri „Prin noi OMENIA exista!”

In perioada 2010-2011, Asociatia Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor “OMENIA” Bucuresti a participat la campania sociala “Dati 1 leu pentru pensionarii saraci!”, organizata de Federatia Nationala “OMENIA” a Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor din Romania.
Campania, fara precedent in istoria postdecembrista a Romaniei, a reusit sa mobilizeze peste 100.000 de persoane si sa colecteze fonduri de peste 129.000 de lei in anul 2010 si peste 238.000 de lei in anul 2011, contribuind la ajutorarea varstnicilor aflati in risc social, cu probleme de sanatate, singuri sau afectati de calamitati naturale.
Pentru succesul campaniei, Asociatia C.A.R.P. “OMENIA” Bucuresti a participat permanent cu 19 salariati si un numar important de voluntari, a organizat evenimente de strangere de fonduri cu prilejul ONGfest 2010 si 2011, BabyExpo primavara/toamna 2010 si 2011, targurilor de economie sociala si in cadrul expozitiilor organizate de United Way Romania.

In cadrul campaniei sociale “Dati 1 leu pentru pensionarii saraci”, Asociatia C.A.R.P. “OMENIA” Bucuresti a fost cel mai dinamic participant, colectand o treime din totalul fondurilor.
Experienta acumulata si succesul activitatilor desfasurate in cadrul campaniei sociale ne indreptatesc sa organizam si in anii viitori campanii sociale si umanitare, in sprijinul membrilor nostri persoane varstnice.
In acest sens, Consiliul Director al Asociatiei C.A.R.P. “OMENIA” Bucuresti a aprobat desfasurarea in perioada 2011 – 2015 a campaniei de strangere de fonduri “Prin noi OMENIA exista!” in scopul extinderii, modernizarii si dotarii Centrului de Zi OMENIA.
Acesta va organiza o gama variata de activitati pentru varstnici, incepand cu cabinetele de consiliere psihologica si consultanta juridica, consultatii medicale prin cabinetele de fizioterapie si reflexoterapie, jocuri de club pentru recreere si socializare, cercuri tematice, turism social, asistenta sociala si medicala etc. Fiecare membru al Asociatiei va fi participant activ sau va fi sprijinit prin cel putin una din aceste forme.

Donatiile se vor putea efectua de catre membrii asociatiei, odata cu plata obligatiilor lunare, iar persoanele fizice si juridice care isi exprima aceasta optiune, de a fi alaturi de noi, in conturile deschise special in acest scop.
Participati la campania noastra si veti avea multumirea ca ati adus un zambet de bucurie pe fata bunicilor nostri!

Folosesc acest prilej, pentru ca acum in apropierea sarbatorilor noastre sfinte si dragi, Nasterea Domnului, Anul Nou, Sfantul Vasile, Boboteaza, Sfantul Ion, sa va urez din tot sufletul, multa sanatate si fericire, zile senine si liniste langa cei dragi si apropiati, alaturi de traditionalul “La Multi Ani!”.

Ing. Gheorghe Chioaru
Presedintele Asociatiei C.A.R.P. “OMENIA”Bucuresti