Declaratia de principii a C.A.R.P. „OMENIA”

  • Asociatia C.A.R.P. „OMENIA” Bucuresti este o organizatie obsteasca, de binefacere, creata prin asocierea voluntara a membrilor sai, cu scop de intrajutorare mutuala si de protectie sociala.
  • Avem o mare raspundere fata de pensionari si membrii de familie ai acestora. Ne straduim sa asiguram membrilor nostri o protectie sociala reala, folosind in mod judicios si eficient parghiile de care dispunem: servicii la preturi modice prin atelierele proprii, consultatii juridice, consultatii si asistenta medicala, ajutoare nerambursabile in bani, alimente, medicamente, asistenta sociala la domiciliu, ajutoare pentru deces si imprumuturi cu dobanzi avantajoase. Nevoile membrilor nostri, in special ale celor cu venituri mici, persoane singure, persoane cu probleme sociale si de sanatate, cu dizabilitati sunt satisfacute cu promptitudine.
  • Suntem responsabili fata de salariatii nostri permanenti, fata de sefii de sucursale, casierii zonali si delegati, personalul medical si asistentele sociale care muncesc si promoveaza valorile noastre. Fiecaruia ii este respectata demnitatea si ii sunt recunoscute meritele. Ei sunt liberi sa-si exprime parerile. Angajatii nostri au o atitudine corecta fata de membri, descurajand cu fermitate mita, cadourile, atentiile.
  • Colaboram cu toate institutiile, organizatiile guvernamentale si neguvernamentale, fundatiile, asociatiile, cultele religioase, societatile comerciale si persoanele fizice care isi propun ca, alaturi de noi, sa sprijine persoanele de varsta a treia, defavorizate.
  • Suntem responsabili fata de comunitatea locala in care traim si muncim. Suntem buni cetateni, sprijinim munca de calitate si platim corect impozitele. Incurajam initiativele civice, pentru o sanatate si educatie mai bune. Mentinem in ordine proprietatea pe care avem prilejul sa o folosim, protejand mediul.
  • Responsabilitatea noastra finala este fata de membrii nostri. Experimentam noi idei. Promovam noi programe de ajutorare si intrajutorare. Construim noi utilitati, procuram noi echipamente si lansam noi servicii.