Mesajul Domnului Președinte Ec. Giorgică BĂDĂRĂU c­­­­u prilejul SFINTELOR SĂRBĂTORI DE IARNĂ ȘI A ANULUI NOU

        Dragi seniori, iată că timpul, oricât ne-am dori nu stă în loc și nu așteaptă pe nimeni. ”Panta rei” spuneau vechii greci. Așa și anul 2023 care cu bune, cu rele se apropie de final. Prilej de reflecție și perspective. 

        Nădăjduim că anul 2024 va fi unul al speranțelor pentru vârstnicii din România, al speranțelor într-un trai mai decent și într-o siguranță a zilei de mâine mai bună. Prin majorarea pensiilor,  în cele două etape, indexarea de la 1 ianuarie și apoi recalcularea în septembrie 2024, se dorește îndreptarea inechităților sociale care de peste 30 de ani stăpânesc sistemul public de pensii. Dar poate nu este suficient. Un vechi proverb arab spune că „Nu iei nici o hotărâre înțeleaptă fără un om bătrân”. Din păcate, conducătorii noștri vremelnici, de prea multă vreme și ori de câte ori au putut nu și-au ascultat înțelepții, dar n-au plecat urechile nici la nevoile și necazurile persoanelor de vârsta a treia care, din patru în patru ani, contează, dar doar ca număr de votanți. Nu suntem un număr, suntem oameni. 

        Numitorul comun al persoanelor de vârsta a treia nu-l reprezintă doar punctul de pensie, ci implementarea unui întreg sistem de protecție și asistență socială și medicală, de a oferi seniorilor sprijinul și șansa de a fi auziți și implicați în societate.

        Lumea este într-o continuă schimbare și provocare, atât la nivel european cât și mondial. Modificările climatice și demografice, crizele politice, economice și teritoriale, din păcate culminate cu conflicte armate, chinuiesc acest început de mileniu și afectează în foarte mare măsură persoanele vârstnice. Se fac însă pași importanți, în această direcție, iar „o strategie europeană pentru îmbătrânire – mărturisește dr. Heidrun Mollenkopf, preșe­din­tele Platformei AGE Europe – ar contribui nu numai la o viață activă și demnă pentru generațiile de astăzi de persoane în vârstă, dar ar asigura că Europa este, de asemenea, bine pregătită pentru îmbătrânirea generațiilor viitoare”.

        Anul 2023 ne-a pus în fața unor noi provocări care ne-au determinat să lucrăm mai bine în echipă, ne-au învățat să ne pese mai mult unii de alții, să empatizăm și să nu stăm deoparte, să ne implicăm în a face lucrurile mai bine pentru membrii noștri. Să fim așa în continuare, uniți în cadrul Asociației C.A.R.P. „OMENIA” București, pentru seniorii de acum și un exemplu grăitor pentru cei de mâine.

        Să privim, așadar, cu optimism și credință în viitorul apropiat, să  nu uităm niciodată că la fiecare sărbătorire a nașterii Domnului Hristos, ne naștem și noi, cu gânduri bune, seninătate și lumină.

Din toată inima, în numele meu și al Asociației C.A.R.P. „OMENIA București vă doresc dragi seniori, sărbători luminate alături de familie și prieteni, Crăciun Fericit și fie ca anul 2024 să vină cu pace, sănătate și speranță!

Cu deosebită considerație,

­ Președintele Asociației C.A.R.P. „OMENIA București                                              Ec.  Giorgică Bădărău