Tineri de omenie

Pe timpul Campaniei sociale ”Dati 1 leu pentru pensionarii saraci” multi tineri, chiar fara venituri, din spirit de solidaritate civica dar si cu un suflet nobil, generos, au fost printre primii care s-au alaturat eforturilor noastre convinsi ca gestul lor v-a aduce putina alinare pe chipul celor pe care ii intalnesc pe strada, in familiile lor sau ai prietenilor, cei pe care ii vad in reportajele zilnice cum sunt umiliti si batjocuriti de promisiunile fara acoperire ale politicienilor nostri. Nici unul nu s-a gandit vreodata ca ar trebui sa primeasca in schimb o alta rasplata decat cea pe care bunul Dumnezeu o pregateste fiecaruia dupa faptele sale.
Totusi, cu speranta ca nimeni nu se va supara pe mine si va intelege ca in sufletul meu toti care au facut donatii, indiferent de suma sau de varsta, se bucura de aceasi stima si consideratie, simt azi nevoia sa fac publice gandurile mele de rcunostinta si adanc respect pentru cativa dintre acestia pentru ca prin gesturile lor mi-au produs o adanca emotie.

Primul gest este cel al tanarului Marius din localitatea Afumati care, pe intreaga campanie a facut donatii lunare insemnate, fiind un exemplu demn de urmat iar cel de al doilea gest care m-a facut sa lacrimez este cel a trei tineri din cartierul Drumul Taberei, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, probabil liceeni si care, impresionati de imaginile batranilor ce vin zilnic sa primeasca cele doua paini gratuite dar uneori raman fara, intrucat acestea sunt limitate ca numar, au scos bani de la pusculita proprie, a cumparat fiecare paine cat a putut sa transporte si impreuna au venit intr-un suflet la sediul nostru din strada Amurgului 53 pentru ca batranii sa nu plece acasa cu mana goala. Un gest frumos si nobil, care a adus bucurie nu numai celor carora le-au fost distribuite painile ci, eu sunt convins, ca acolo sus, unde se tine evidenta faptelor bune, atat ei cat si parinti si dascali acestor tineri vor fi rasplatiti pe masura.
Dragii mei tineri, emotia care m-a cuprins la intalnirea noastra mi-a uscat cuvintele si nu mi-a igaduit sa va multumesc atat cat ati fi meritat. O fac acum, prin acest gest, in numele conducerii Asociatiei C.A.R.P. OMENIA si a tuturor membrilor nostri, pentru voi, pentru semnificatia adanca a gestului vostru simplu. Ati dovedit ca spiritul de OMENIE nu poate fi alterat de nici o greutate a vietii si va dainui mereu. Cinste voua, parintilor si dascalilor vostri.

Cu adanca plecaciune,
Aurel Gangu-director programe sociale