United Way Romania din nou la Omenia

Inceputa cu programul din 2008 – 2009, colaborarea noastra cu Fundatia UNITED WAY Romania, continua si in perioada noiembrie 2010 – octombrie 2011 cu proiectul “Centru de servicii de ingrijiri la domiciliu pentru persoane varstnice”.
Scopul proiectului este imbunatatirea calitatii vietii persoanelor varstnice.

Grupul tinta este format din 100 de varstnici care locuiesc in Sectorul 5 si localitatile limitrofe, Jilava, Bragadiru, Popesti-Leordeni, Ciorogarla, cu venituri mici si foarte mici, nedeplasabile sau greu deplasabile, care doresc sa se implice in activitati de socializare.

Activitatile vor fi desfasurate de un medic, un asistent medical, doi asistenti sociali si un sofer care va asigura transportul persoanelor si materialelor la domiciliul varstnicilor din grupul tinta, selectati in urma unor anchete sociale specifice. Aceste activitati sunt organizate si conduse de coordonatorul, asistentul si economistul proiectului.

Din prezentarea resurselor umane implicate in derularea proiectului se poate lesne intelege ca varstnicii vor beneficia de asistenta medicala si sociala specializata.
Valoarea totala a proiectului este de 157.998 de lei din care United Way Romania va acoperi suma de 45.042 de lei, in doua transe, pentru cheltuilelile eligibile impuse de finantator.